Bleken

Wanneer wil je bleken?

De kleur van de tanden en kiezen zijn erfelijk bepaald. Normaal gesproken wordt de kleur bij het ouder worden donkerder. Levensstijl en eetgewoonten kunnen ertoe leiden dat de tanden meer dan normaal aan witheid verliezen. Door onvoldoende mondhygiëne, koffie, thee en andere sterk gekleurde voeding of drank kan het glazuur door de jaren heen verkleuren. Vullingen en eventuele gaatjes worden ook zichtbaarder. 

Soms is tanden bleken een goede optie. De tanden worden enkele tinten lichter en krijgen weer meer de natuurlijke kleur van vroeger. Bleken kan ook een aanvullende behandeling zijn op een compleet mondzorgplan.

Thuisbleek-behandeling

Voor de thuisbleek-behandeling werken wij met een professioneel bleekproduct.  Dit is alleen verkrijgbaar bij de tandartspraktijk. Je krijgt wittere tanden met behulp van bleeklepels die door ons speciaal voor jou op maat worden gemaakt. Na uitgebreide uitleg over het deel van de behandeling in de tandartspraktijk kunnen de bleeklepels met de bleekgel gemakkelijk thuis worden gebruikt.

Tanden bleken met een bleeklepel mag alleen plaatsvinden onder begeleiding van een tandarts of mondhygiënist.

Nazorg 

Afhankelijk van de eet- en drinkgewoonten kunnen je tanden na één tot drie jaar weer iets meer verkleuren. Je kunt de behandeling gerust om de paar jaar herhalen. In principe beschadigt bleken je tanden namelijk niet. Tijdelijk kan het glazuur iets poreuzer zijn, maar het herstelt zich door de beschermende werking van het speeksel en door te poetsen met een tandpasta met fluoride. 


Verzorging van je gebit na het tanden bleken

Belangrijk om je tanden langer wit te houden:

Poets de tanden minstens 2x per dag

Volg de instructies van je tandarts of mondhygiënist voor aanvullend onderhoud zoals ragen, flossen of stoken

Bezoek regelmatig je tandarts en de mondhygiëniste voor preventieve controle


Lees hier meer over bleken

arrow_drop_up arrow_drop_down